Filosofische praktijk

Nadenken vormt de basis voor bijna alles wat we doen. Maar waar we het normaal vinden om allerlei andere zaken met regelmaat een onderhoudsbeurt te geven, vergeten we ons denken wel eens. Met als risico dat we vastlopen en vast komen te zitten in de gebaande paden van ons eigen denken.
Een filosofische praktijk is een plek waar je je denken een flinke onderhoudsbeurt kunt geven. Door je denken onder een vergrootglas te leggen en te bevragen. Hierdoor kan wat vast lijkt te staan, weer in vrijheid bewegen. Een beweging die ontstaat door het stellen van de juiste vraag.
Durf jij de gebaande paden te verlaten?

De meeste bezoekers gaan naar de filosofische praktijk wanneer ze steeds hetzelfde bekende cirkeltje bewandelen in hun hoofd. Wanneer ze veel piekeren of het idee hebben dat ze “er niet meer uitkomen”. Wanneer ze al een tijdje ergens tegen aanlopen of een bepaalde onrust ervaren.

 

Kortom, wanneer ze, soms zonder het zelf te weten, vastzitten in hun eigen denken.

 

De filosofische gesprekken kunnen over allerlei kwesties in het leven gaan. Over je relaties, werk, leven, dood, succes, mislukking, geluk, ongeluk, perfectionisme, scheiding, kinderwens, ouderschap, ouder worden, angsten, wensen, enzovoort. Jij draagt de kwestie aan die je op dat moment bezighoudt en daar begint ons gesprek.

 

Naar aanleiding van de filosofische gesprekken gooi je misschien je hele leven om. Of misschien laat je alles wel precies hetzelfde. In beide gevallen ben je je meer bewust geworden van je eigen denken en weet je hoe je deze kunt bevragen.

KENNISMAKEN

KENNISMAKEN

In Margit haar praktijk ben je welkom voor een serie filosofische gesprekken om je de vragende denkhouding eigen te maken. Daarnaast biedt ze nog een aantal andere mogelijkheden, waaronder Wijsheid op Wielen. Maak hier een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

KOM EENS LANGS